Extrakt z tahitské vanilky

- Kompletní specifikace
- Související zboží9
- Extrakt z tahitské vanilky289 Kč
(zn. Nielsen-Massey)
Tahitská vanilka má květinovou, ovocnou a třešňovou chuť a je extrahována procesem za studena. Extrakt z tahitské vanilky je ideální pro dochucování studených pokrmů, jako jsou chlazené a mražené dezerty. Lahodně ochutí i pečivo, omáčky, koktejly, pudinky a nejrůznější krémy.
DÁVKOVÁNÍ: Jedna lžíce vanilkového extraktu = jeden vanilkový "lusk".
Tento produkt je košer a bezlepkový, certifikovaný jako All-Natural, alergen-free a GMO-free.
Složení: voda, alkohol (35%), cukr, výtažek z vanilkového "lusku".
U Salvátora si můžete vybrat z několika forem vanilky.
Sladké, krémové, jemné a plné aroma Madagaskar Bourbon vanilky je chuť, kterou si většina lidí s vanilkou spojuje. Použití Bourbonské vanilky je "univerzální" pro širokou škálu receptů, na vaření a pečení sladkých i slaných pokrmů, i studenou kuchyni.
NOVINKA: Extrakt z tahitské vanilky. Tento extrakt je vyroben z vysoce kvalitních vanilkových lusků pěstovaných na Tahiti a extrahovaný za studena a zachovává tak své jedinečné aromatické látky. Tahitská vanilka je žádaná pro svůj bohatý chuťový profil popisovaný jako květinový a ovocný, často také jako anýz a třešeň.
Klasikou zůstává vanilkový lusk Bourbon z Madagaskaru
(lusk 16–20 cm). K DOSTÁNÍ V PRODEJNĚ U SALVÁTORA v BIO kvalitě. V kuchyni se bez ní neobejdete při přípravě vaječných krémů, pudinků, sladkého pečiva a zmrzliny. Lusky je možné zpracovat několika způsoby. Semena použijete do receptu, stačí v malém množství. Zbylé lusky pro jemné provonění cukru.
Vanilkový extrakt (zn. Nielsen-Massey) je čistý extrakt z Bourbonské vanilky lisovaný za studena, čímž si zachovává maximální chuť a aroma. Výsledkem je sladká, krémová a jemná chuť se sametovými podtóny. Extrakt je ideální pro vaření a pečení sladkých i slaných pokrmů. Jedna polévková lžíce vanilkového extraktu se rovná jednomu lusku vanilky. V našem kořenářství nabízíme lahvičku velikosti 60 a 118 ml. Má široké využití, je určena na pečení, vaření a do studených pokrmů. / Cakes, Cookies, Pastries, French Toast and Scones
Vanilková pasta je vyrobena z extraktu Bourbonské vanilky a jejich semen. Oproti vanilkovému extraktu tedy zachovává i vizuální efekt vanilkového lusku. Vhodná na polevy na drůbež, mořské plody a vepřové maso, Crème Anglaise, Crème brûlée, pudinky, zmrzlinu.
Vanilka mletá je sušená verze s klasickým vanilkovým aroma. Ideální do těsta a pokrmy citlivé na barvu (např. polevy). Mletou vanilku použijte také na posypání hotového pokrmu pro zvýraznění chuti (na ovoce, do nápojů).