z prosluněného Řecka

Naše bylinky mají intenzivní vůni a chuť, je radost s nimi vařit. Byly vypěstovány ve specifickém řeckém klimatu a s velkou péčí rodinné firmy v ekologickém režimu, která dbá na to, aby její produkce neškodila životnímu prostředí.
…sušené oregano, tymián, rozmarýn,
bazalka, máta peprná, bobkový list,
šalvěj, majoránka, saturejka…
Bazalka – bylinka králů, velice stará a populární rostlina, řecký kultivar je známý jako "sweet basil", má světle zelené listy a sladkou chuť anýzu a hřebíčku. Sdílíte názor, že sušená bazalka už ztratila všechny přednosti té čerstvé? Zkuste tu naši, myslím, že jí dáte ještě šanci.
Tymián původně pochází z Řecka a sušený tymián má mnohem výraznější aroma, než čerstvý. Obohatí zejména vařené pokrmy z červeného masa, drůbeže a zvěřiny, v kombinaci je ideální s cibulí, česnekem, s vínem.
Rozmarýn, jako všestranně použitelná bylinka, je v kuchyni nepostradatelná. Divoce roste na útesech kolem Středozemního moře. Její listy voní po jehličí s mátovými a kafrovými podtóny. Dobře se její intenzivní vůně a chuť snoubí s vínem nebo česnekem, hodí se k těžkým masům jako je jehněčí, vepřové, zvěřina nebo kachní. Zkuste ji také na pečené brambory.


