Logo
0 ks
za 0 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
  1. Úvod
  2. O
  3. Oregano

Oregano

Oregano, v Čechách také známé jako dobromysl, má silné aroma. Oregano objevíte v mnoha francouzských a italských jídlech, zvláště v těch, kde se použ... celý popis
Nabízíme tato balení:
Nejsme plátci DPH
24 Kč
ks
Číslo produktu:0063
Kompletní specifikace

Oregano, v Čechách také známé jako dobromysl, má silné aroma. Oregano objevíte v mnoha francouzských a italských jídlech, zvláště v těch, kde se používají rajčata. Bez oregana se neobejde pizza a těstoviny. Používá se na skopové a telecí maso, do chilli con carne, na kuře a zvěřinu, na fazole, lilek, bramborové pokrmy.

 


 
Bylinky plné vůně
z prosluněného
Řecka
 

 


Naše bylinky mají intenzivní vůni a chuť, je radost s nimi vařit. Byly vypěstovány ve specifickém řeckém klimatu a s velkou péčí rodinné firmy v ekologickém režimu, která dbá na to, aby její produkce neškodila životnímu prostředí.

…sušené oregano, tymián, rozmarýn,
bazalka, máta peprná, bobkový list,
šalvěj, majoránka, saturejka…

Oregano nebo také dobromysl obecná je velmi populární v řecké a italské kuchyni. Jeho listy mají výraznou aromatickou, teplou a lehce štiplavou chuť. Vyzkoušejte originální řecké oregano, origanum heracleoticum, které má výraznou ostrost a vůni. Ideální kombinace s citrónem, česnekem, vínem, masem, rybami, saláty, rajčaty a paprikou.

Bazalka – bylinka králů, velice stará a populární rostlina, řecký kultivar je známý jako "sweet basil", má světle zelené listy a sladkou chuť anýzu a hřebíčku. Sdílíte názor, že sušená bazalka už ztratila všechny přednosti té čerstvé? Zkuste tu naši, myslím, že jí dáte ještě šanci.
 
Tymián původně pochází z Řecka a sušený tymián má mnohem výraznější aroma, než čerstvý. Obohatí zejména vařené pokrmy z červeného masa, drůbeže a zvěřiny, v kombinaci je ideální s cibulí, česnekem, s vínem.
 
Rozmarýn, jako všestranně použitelná bylinka, je v kuchyni nepostradatelná. Divoce roste na útesech kolem Středozemního moře. Její listy voní po jehličí s mátovými a kafrovými podtóny. Dobře se její intenzivní vůně a chuť snoubí s vínem nebo česnekem, hodí se k těžkým masům jako je jehněčí, vepřové, zvěřina nebo kachní. Zkuste ji také na pečené brambory.
 
 
 
 
 
 

Připravili jsme pro vás tyto nové webové stránky.
Pokud by vám na nich cokoliv chybělo, budeme rádi, když nám svůj postřeh zašlete.

Kamenný obchod

Prodejna u Salvátora
Náprstkova 2, 110 00 Praha 1

tel: +420 222 221 161
korenarstvi@prodejnausalvatora.cz

Otevírací doba:
Pondělí10–18
Úterý10–18
Středa10–18
Čtvrtek10–18
Pátek10–18
Jak se k nám dostanete: